Bildgalleri

 Min makalöst duktiga fru i full fart under prisutdelning på SM i mathandverk. Brödkategorin. På scen är hon tillsammans med Sebastian, Nik, Manfred. Några av Sveriges absolut bästa bagare. I dag är vi Lund med grisar. Vedugnsbakad pizza mm säljer vi också. För 12 år sedan hade vi dom första femteklassarna på besök på Källunda för att eleverna skulle få kontakt med lantbruk. Detta är nu återkommande för alla femteklassare i Hässleholms kommun.Nu arrangerar Lrf detta på Olahus gård Ca 500 elever har varit i omlopp i dag. Vi var här med grisar. Hjärtligt välkomna till oss på Ekorundan! 1-2 sep kl 10-16. Läs mer på ekobonden.se För fyra år sedan levererade vi ett MOP-stall till Lundströms i Vännäs. Nu är vi tillbaka där på semester och konstaterar att allt fortfarande fungerar som det ska. Vi påminns också om hur trevliga norrlänningarna är!
 Idag har bondmoran varit på SM i mathantverk i Malmö och bedömt bröd i klasserna kulturspannmål och klassiska sydsvenska bröd. Många spännande smaker! Nu har vi släppt kor och kalvar på Svedjerågen som vi sådde i augusti. Betet gör att rågen stockar sig och blir då kraftigare. Sen växer det upp igen och blir till bästa brödspannmål nästa sommar. Sån här himmelsk magi bekraäftar att jag gjorde rätt somm liten parvel då jag bestämnde att jag skulle bli bonne. Inte ens ett helvetes år som 2018 med torka och rasistpartiers framgått kan sänka respekten, engagemanget, värmen och kärleken som lantbruk ger mej när jag med allra största ödmjukhet får vara med om detta i min vardag. Amen... Stora som små kan roa sig med lite halm och ett rep. Ekorunda i dag. Klimatsmart mjölkskjuts! Direkt från Johannas fjällkor hem till ystgrytan. Idag blir det första försöket på en cheddar. Till mjölkkon duger det inte med ensilage, hö ska det vara! Vår granne Uno kör pressen med nostalgisk min, sedan lavar vi in balarna på vår nybygda tork. Det är skriande ont om foder i år men Svarta-Stina ska i alla fall få den finaste av mat som tack för mjölken.
 Malte, Tage, Folke och Jenny vid pizzabaket. Full fart i Lunds stadspark i dag. I går rymde den här grisen och var halvvägs mot Sösdala innan vi hann i fatt henne hon var ensam och bara drog i väg. Det är tydligen gott om smånassar i Sösdala numera så hon skulle väl på möte helt enkelt.... Sugen på lantupplevelse, god mat och fika i helgen? Välkommen till oss på Ekorundan! Tid att fylla burkarna inför vintern. All frysplats kommer att behövas till kött eftersom vi behöver slakta många djur pga torkan. Frukt, bär och grönsaker konserverar och fermenterar vi istället. Tack Koster och @kosterstradgardar för den här gången. Så här lyxig skjuts till fastlandet får vi nu.