Bildgalleri

 Direkt från nattåget till Johannas ladugård. Snart blir det smör och ost! Glada doktorander från lantbruksuniversitetet på kurs idag. Där framme har vi ljungfrusund i i härlig sol. Är på väg till Munsö för lite justeringar på ett MOP hus. Grönsakssalt på väg in i torken. I dag och morgon i morgon är vi i Lunds stadspark med grisar och bakugn.
 Två härliga dagar på Ås utanför Oslo är över. Ett glatt och vetgirigt gäng har fått lära sig mer om att baka med lokala kulturspannmål. Det sker om och om och om igen. Detta magiska med att så och det gror år efter år. Detta är vår fina Källunda råg som vi är så stolta över. Blir till godaste och nyttiga bröd i flera bagerier nu. Vi sådde rekord stor areal i år här på Källunda. Ytterligare en bonde odlar detta till oss. När @tolangasmor stängde fick vi äran att ta över utrustningen och ta del av Louises kunskap. Nu förvaltar vi arvet genom att förädla Johannas fjällkomjölk till smör och ost. Än så länge i mycket liten skala, men mejeriet växer fram en liten bit i taget. Idag blev det ost på mjölk från Johannas fjällkor på Kolmagården. Spännande att smaka om några månader. En mycket blöt och besvärlig höst gör att varmluftstorken får jobba för högtryck. Ska det bli något bra mjöl måste vete och rågkärnorna hanteras på allra bästa sätt.
 Full fart här på Sthlm Food and Wine med pizza, bröd, bullar, en massa bagare från hela landet och fantastisk stämning. Bonusskörd från växthusstädningen. Fram med marmeladgrytan! Idag blir fjällkomjölken ostkaka. Finns att köpa av Johanna på Humlalyckans höstmarknad på söndag. I dag tog vi upp potatisen. Jenny, Caroline och Billy på upptagaren. Måns pilot. Svärfar visar sina bästa lingonställen