Bildgalleri

 Denna traktor är en Volvo från 1959 Viktor 230. Denna traktor köpte jag som första maskin då jag startade som egen bonde på mitt första arrende 1983. Farsgubben har lånat den och renoverat motorn på den och den går som en klocka. I går kom han körandes hem med den till mig (7mil) och återlämnade på min födelsedag efter 30 års utlåning.  Lämnar Helsingör nu med elfärja. Häftigt. Är på semester hela eftermiddagen o kvällen. Ska kolla på Mauro Scocco i kväll. Ska bli nv kul att äntligen få höra honom live. Längtar redan hem......  Nu lämnar jag och My Munsö för denna gången. Service och reparation på ett MOP hus. Trevliga människor på Norrby gård är det. Värme o vänskap.  I dag är våra grisar på utflykt till stan. Kul grej men staden Hässleholm ligger så avsides.....  Här odlar vi vårkorn. I det har vi också sått sk latmansråg. Det är en gammal svedjeråg som sen tar över och växer vidare när vi trröskat kornet. Vi betar av rågen ett par gånger till hösten med korna. Tröskar det nästa höst och då blir det brödsäd. En och annan skräppa får vi gräva upp.
 I natt har jag tagit semester och hänger med Gunnar i mjölkbilen. Vi startade fem i eftermiddags. Slutar fyra i morgon bitti. Nu är vi på färjan på väg från Ivö. Det är ett pusslande att få ihop lasset. Släpet kopplas av och på flera gånger. Vissa gårdar har bara plats till bilen. In till Kristianstad och lossa 30 ton mjölk. Iväg på nästa runda. Mjölkkusskarna är vardagshjältar.  Ett paradis på jorden Hallands Väderö  Denna traktor kom i två lådor från Amerikat till Stockholm 1927.Bonden på Norrby gård köpte den på postorder. Åkte in till Stockholms frihamn då den anlänt. Monterade själv ihop den och körde hela vägen hem till Norrby gård på Munsö. 6 mil. 4 km/ Tim. Måste ha varit något i hästväg sensationellt då det inte fanns några andra traktorer. Den står fortfarande på samma gård och fullt körklar.  Perfekt jobb har jag i denna värmen. Plåtslagare..
 Detta underbara vete heter Olympia. En gammal kultursort som vi odlar här på Källunda som ska bli till finaste bröd. När jag ser det växa så här blir jag mycket ödmjuk inför det som skapas på vår jord här på gården. Det växer sakta fram kärlek, vänlighet, uppriktighet och värme. Något som jag behöver väldigt mycket av just nu i livet.  I fjol var vi i desperat jakt efter foder till korna. Bla asp och säljlöv blev räddningen denna sälj kalhögg jag två meter upp i luften. Korna fick foder grenarna blev sedan flis. Nu är detta träd prunkande grön igen redo för att leverera nytt foder igen om tre år. Säljen far inte illa av behandlingen utan tvärtom. Hamlade träd blir äldre. Lövet blir till prima mat i form av kött. Grenarna blir till värme. Lövet kommer ut igen genom korna och blir bästa gödseln. Sen använder vi det och odlar fint brödpannmål  Den här kalven hade en mor som föråt sig och försvann till kohimlen. Nu ger vi honom sötmjölk från Johannas fjällkor. Kompisarna e me  Allkorns styrelse på studiebesök på Solmarka