Bildgalleri

 Klimatsmart mjölkskjuts! Direkt från Johannas fjällkor hem till ystgrytan. Idag blir det första försöket på en cheddar. Till mjölkkon duger det inte med ensilage, hö ska det vara! Vår granne Uno kör pressen med nostalgisk min, sedan lavar vi in balarna på vår nybygda tork. Det är skriande ont om foder i år men Svarta-Stina ska i alla fall få den finaste av mat som tack för mjölken. Vacker blandning av höstråg, vårvete och naket korn som ska bli müsli till tisdagens kursträff med kulturspannmål&lantrasgänget. Lite fjällkofil till det sen är frukosten klar. Idag smider bonnen länk i Killebergs kettingfabrik. Vår loshultako Bente har fått ännu en fin kviga. Vad ska hon heta tycker ni?
 Tid att fylla burkarna inför vintern. All frysplats kommer att behövas till kött eftersom vi behöver slakta många djur pga torkan. Frukt, bär och grönsaker konserverar och fermenterar vi istället. Tack Koster och @kosterstradgardar för den här gången. Så här lyxig skjuts till fastlandet får vi nu. Sista morgonen med Sebastién och vänner på Smaka på Stockholm. Gräs blir till mjölk i Loshultakon Svarta-Stina. Äntligen självhushållare på riktigt! Äntligen kom den fram ur maskinhallen, sparkskivan. Överkurs i självhushållning, göra eget porslin!
 För fyra år sedan levererade vi ett MOP-stall till Lundströms i Vännäs. Nu är vi tillbaka där på semester och konstaterar att allt fortfarande fungerar som det ska. Vi påminns också om hur trevliga norrlänningarna är! Bonden spenderar några semesterdagar som trädgårdsmästare på Koster medan bagaren håller kurs med det härliga gänget på @kosterstradgardar Idag kan ni träffa våra grisar på Norra Skånes familjedag i Hässleholm! Bästa tiden på året! Djurungar och blommor överallt. Nu snackar vi oxkrafter...