Bildgalleri

 Vacker blandning av höstråg, vårvete och naket korn som ska bli müsli till tisdagens kursträff med kulturspannmål&lantrasgänget. Lite fjällkofil till det sen är frukosten klar. Idag smider bonnen länk i Killebergs kettingfabrik. Vår loshultako Bente har fått ännu en fin kviga. Vad ska hon heta tycker ni? Nyrenoverad, mycket lättare och förhoppningsvis hållbarare. Imorgon ska den tjänstgöra på bakningskurs. På vårvintern handlar vårt självhushållarliv mycket om ved. Ut i skogen och hugga, kapa, klyva och ställa på tork till nästa vinter. Men också elda i panna och kamin och njuta av förra årets ansträngningar.
 Sista morgonen med Sebastién och vänner på Smaka på Stockholm. Gräs blir till mjölk i Loshultakon Svarta-Stina. Äntligen självhushållare på riktigt! Äntligen kom den fram ur maskinhallen, sparkskivan. Överkurs i självhushållning, göra eget porslin! Nytt spännande jobb för bondmoran! Kärt återseende i Tröndelag när det är dags för provbakning och lansering av årets skörd hos Gullimunn.
 Idag kan ni träffa våra grisar på Norra Skånes familjedag i Hässleholm! Bästa tiden på året! Djurungar och blommor överallt. Nu snackar vi oxkrafter... Bara smulor kvar efter dagens kurs. Vill du också lära dig baka surdegsbröd? Välkommen, datum finns på kallunda.se/kurser På kurs om smör och ost i Östersund. Det känns tryggt att bageriet ligger mitt emot :)