MOP – mobilt grisstall

MOP, mobile piggery, är ett flyttbart grisstall med tillhörande hage för uppfödning av grisar utomhus. Det flyttas fram över fältet dagligen så att grisarna hela tiden har ny mark att böka. Grisarna bidrar då till ogräsbekämpning, jordbearbetning och gödsling och äter en del av sitt foder direkt från jorden samtidigt som deras naturliga beteenden tillgodoses. I stallet finns en automatisk och programmerbar utfodringsanläggning. Vattentank och fodersilo fylls på en gång per vecka. Framflyttning av huset kan ske med traktor eller med hjälp av en automatisk drivenhet. Både drivning och utfodring sker med solenergi. 2013 mottog vi Region Skånes miljöpris för MOP-konceptet.

Vi tillverkar och säljer husen på beställning. Hör gärna av dig för visning och offert. För tillfället har vi två standardmodeller i sortimentet.

MOP 8025
Vår lilla modell för max 25 grisar. Levereras med vattentank, fodersilo, solpanel och utfodringsautomatik.

MOP 4  MOP 8

Solceller och automatik är placerade lättåtkomligt. Vattentank och fodersilo finns längst fram i huset och fylls enkelt på en gång i veckan. Släta och ljusa ytor inne i huset ger en behaglig miljö för grisarna och gör det lätt att rengöra.

MOP 9050
Vår stora modell med plats för upp till 50 grisar. Stallet består av två separata avdelningar som skiljs åt av foderkrubba och utfodringsanläggning. Även hagen går att dela i två avdelningar.  Stallets sidosektioner är ihopfällbara för att tillåta transport på väg.MOP 9050 i drift hos Simon Almquist, Munsö.