Våra produkter

Griskött   
kottleveransVi säljer KRAV-märkt kött från våra grisar direkt till dig som privatperson.

  • Låda med ca 10 kg blandade styckningsdetaljer (stek, karré, revben, kotletter, färs mm). Delarna är vacuumpackade och redo att tillagas eller frysas in. Pris: 135 kr/kg.
  • Halv (20-30 kg) eller hel (40-60 kg) gris. Om du vill får du själv bestämma hur köttet ska styckas. Pris: Lösviktspackat 130 kr/kg, vacuumpackat 135 kr/kg.

Vill du ha andra detaljer som ben, späck, inälvor med mera ordnar vi det. Till jul kan den som vill få en julskinka med i beställningen. Julskinkan är rå och du får med en instruktion för att rimma och koka själv.

Med jämna mellanrum tillverkar vi korv och hamburgare av en blandning av nöt och gris. Under våren erbjuder vi korv (100 g/st 4 st/fp) 65kr/fp och hamburgare (120 g/st 4 st/fp) 85 kr/fp. Går att betsäll nu.

Aktuella leveransdatum: Utlämning: Källunda och Lund ( Ateljé Råbygård)
11 september
23 oktober

27 november

Beställ via e-post till magnus[snabel-a]kallunda.se eller på telefon 0708-725440 senast 10 dagar innan leveransdatum. Leveranserna blir oftast fulltecknade så vi rekommenderar att du bokar i god tid. Du hämtar din beställning hos oss på gården eller i Lund. I samband med att du hämtar köttet går det bra att handla våra övriga produkter, aktuellt sortiment hittar du här.

Vi har oftast ett litet sortiment av fryst kött i gårdsbutiken, hör av dig om du vill komma och handla.

Återförsäljare: Vill du inte tillaga själv kan du äta vår gris hos Östarps Gästis.

bi

Honung
Årets honungsskörd är mycket liten så den är redan slut. vi hoppas på bättre skörd nästa år

Potatis

Vi erbjuder matpotatis och bakpotatis. Aktuellt sortiment hittar du här.

Spannmål
Vi erbjuder hel spannmål för dig som vill mala eget mjöl. Vi har kultursorter av vete, råg och svedjeråg. Aktuellt sortiment hittar du här. V

kallunda_rapsolja

Rapsolja – slut för tillfället
Rapsen är en fantastisk gröda! Rötterna går djupt ner i jorden och hämtar näring, luckrar och lämnar massor av mullämnen efter sig när plantan vissnar. Blommorna lämnar nektar till bina och ger oss fin honung. De mogna fröna kallpressar vi försiktigt till olja av finaste kvalitet och kakan som blir kvar efter pressningen blir prima foder till grisarna och hönsen. Oljan har en nötig och fin karaktär och används både kall och till stekning.