Kurser

Välkomna till Källunda Gård för att uppleva bröd och bakning. Vi erbjuder kurser, upplevelser och föredrag. Kursledare är Caroline Lindö som grundade det ekologiska surdegsbageriet Brödlabbet.

Surdegsbakning för hemmabagare

Det bästa sättet att lyckas med bakning är att lära sig av någon som kan. Det här är en kurs för dig som vill komma igång med surdegsbakning hemma eller för dig som bakar med surdeg men vill utveckla och förbättra din bakning. Både nybörjare och erfarna hemmabagare är välkomna.
Du lär dig baka flera olika sorters surdegsbröd från degblandning till avbakning. Vi går igenom surdegsbakningens vetenskap, hur man enkelt kan baka med surdeg hemma och hur man får bakningen att passa in i det dagliga livet, vilket mjöl man ska välja, hur man tar hand om sin surdeg, hur man gör ett eget recept mm. Brödet vi bakar får ni ta med er hem, tillsammans med surdeg, recept och en massa tips och inspiration!

En kurs är den perfekta presenten till en bakningsintresserad vän. Hör av dig så mejlar vi ett presentkort.

Tid: kl 9 till ca 16
Pris: 1350 kr per person inklusive lunch och fika.
Anmäl dig till caroline@kallunda.se

Aktuella kursdatum

Inga aktuella kursdatum, vi planerar för kurser framåt senvåren och sommaren. Hör av dig om du vill göra en intresseanmälan.

Brödprovning

En introduktion till brödens fantastiska värld! Lär er känna igen olika brödtyper och hur man kan kombinera mat och bröd.

Ni får först en introduktion till bröd och bakning, därefter provsmakar vi fyra sorters bröd med tillbehör. Vi lär oss skillnaden på hantverksbakat och industribakat, bröd bakat med surdeg och jäst, upplever hur olika sädesslag påverkar brödets egenskaper och pratar om hur man kombinerar mat och bröd.

Tid: 1-1.5 timmar

Skräddarsydda kurser

Är ni ett gäng som vill baka tillsammans eller ett företag som söker en gruppaktivitet? Hör av er för ett förslag på en kurs upplagd utifrån era egna önskemål och förutsättningar. Vi kan också komma till er för att hålla kurs.

Kurser för branschen

Restauranger, caféer, bagerier och utbildningar som vill lära sig baka surdegsbröd, baka med kulturspannmål och ekologiska ingredienser eller få hjälp med problemlösning är också välkomna. Vi hjälper er att integrera bakningen i er verksamhet och tar fram recept och metoder som passar era behov och förutsättningar.

Föredrag om bröd och bakning

Vi föreläser om bröd och bakning med tema och nivå som passar er, från populärvetenskapligt till avancerat för yrkesutbildningar och högskolor.

Kulturspannmål och lantrasdjur – en del av ett hållbart lantbruk

En kurs för dig som vill börja med eller vidareutveckla din odling av kulturspannmål eller hålla husdjur av lantraser. Du får kunskap och stöd under växtsäsongen 2018. Kursen delfinansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Kursen är fullbokad.

Kursprogram Kulturspannmål och lantrasdjur